Boğazkale’de metruk manzaraya Neşter

Boğazkale Belediyesi uzun yıllardır metruk hale gelmiş ana caddelere bakan duvarları onarıyor.

Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, yaptığı açıklamada, 2. ve 3. derecede Sit alanı içerisinde kaldığı için evlerine tamir ve bakım yapamayan Boğazkale sakinlerinin zaman içerisinde ilçeyi terk ederek başka yerlere göç etmeleri nedeniyle evlerinin atıl kaldığını belirterek, Kültür Bakanlığı, Alman Kazı Heyeti ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında bir türlü çözülemeyen mülkiyet hakları nedeniyle Boğazkale halkının neredeyse zoraki bir göç dalgasıyla yüz yüze kaldığını söyledi. Tangazoğlu, her şeye rağmen kenti yeniden ayağa kaldırabilmek için tüm gücüyle mücadele ettiklerini kaydetti.